Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 26.04.2024, 05:32

Вітаємо Вас на офіційному сайті НВК №1 смт Брацлава

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Квітень » 30 » Дистанційне навчання в школі – новий досвід для вчителів , учнів та батьків
19:15
Дистанційне навчання в школі – новий досвід для вчителів , учнів та батьків

Дистанційне навчання в школі – новий досвід для вчителів , учнів та батьків

Карантин виявився чудовим часом для розвитку та змін. По-новому почали навчатися учні, їх родини та навіть домашні улюбленці, які теж фактично включилися у процес

Новий формат ніколи не замінить живого спілкування та навчання в стінах школи, але нам усім доводиться швидко адаптуватися до нових викликів.

Над впровадженням дистанційної освіти у Брацлавському НВК №1 працює велика команда людей: адміністрація, вчителі, інженер інформаційного центру. Серед усіх платформ обрали інструменти Google Classroom і Zoom.

Звичайно, нинішня ситуація є непростим викликом, проте всі учасники освітнього процесу намагаються знайти оптимальний спосіб продовжувати навчання, підтримувати один одного. Класні керівники постійно комунікують зі своїми учнями, а також із вчителями-предметниками. Проводяться щоденні консультації щодо використання онлайн сервісів як для вчителів, так і для учнів та батьків. Пропонувалися різні Інтернет ресурси для урізноманітнення викладання. Вимушене дистанційне навчання неможливо якісно впровадити за такий короткий час. Це потребує певного періоду пошуків, експериментів та навчання для всіх учасників освітнього процесу: вчителів, учнів та їх батьків. Намагаємось розглядати цей виклик як можливість для розвитку, зокрема цифрової компетентності та вміння вчитися.

Батьки — це дуже потужна підтримка, а якісна комунікація з ними — це запорука ефективної роботи в трикутнику: школа — учень — батьки. Як тільки ми визначилися з навчальною платформою, відразу розробили детальні інструкції, як долучити дітей до онлайн-уроків. Вони дуже якісно і швидко допомогли дітям технічно розібратися з інструментами. Без допомоги батьків це зробити було б нереально. З молодшою школою технічних викликів було набагато більше, і тут опорою стали також батьки.

У комунікації з батьками надважливо вчасно надавати інформацію, забезпечити зворотній зв'язок, висвітлювати процес, результати, перемоги та труднощі. Батькам спокійніше, якщо вони наперед ознайомлені з усіма кроками школи .

Уже немає сумніву, що цей стрибок в онлайн-навчання за дуже короткий час став переконливим поштовхом до розвитку кожного учня, вчителя і школи загалом. Нові умови та реальність сьогодення додає креативу у кожне наше рішення, а злагодженість роботи команди надихає і відкриває нові горизонти. Тож дякуємо батькам за їхню підтримку та розуміння.

Хочемо побажати здоров'я усім нам, дітям, батькам, учительській спільноті! Дотримуйтеся карантину і зберігайте спокій!

 

Переглядів: 166 | Додав: Igor | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz