Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 09:19

Вітаємо Вас на офіційному сайті НВК №1 смт Брацлава

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Січень » 29

Український народ щороку вшановує пам'ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата - 29 січня 1918 року - днем національної трагедії.
Бій під Крутами був одним із етапів неоголошеної війни, яку більшовицька Росія вела проти української державності протягом 1917–1920 рр. і набув для України символічного значення, оскільки став символом легенди, знаком героїзму та готовності молодих українців пожертвувати власним життям у боротьбі за свободу і незалежність своєї країни.
29 січня 2020 року в Брацлавському НВК № 1-гімназі були проведені тематичні заходи, а саме: виховні години скорботи і пам'яті, бесіди, конкурс малюнка, презентація "Крути: і сум, і біль, і вічна слава!", перегляд відеоролика "Лист без конверта", присвячений воїнам Крут. Учні 5-9 класів вшановували пам'ять загиблих у тій кривавій січі хвилиною мовчанн ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
( в рамках районного семінару заступників директорів)
Пошук нових форм і методів навчання в наш час – явище не тільки закономірне, але й необхідне. І це зрозуміло: інноваційні форми навчання, зокрема коучинг технології дають можливість кожному учневі ефективно використати власний потенціал для вивчення англійської мови.
Саме цим цілям відповідав урок у 8-А класі, проведений учителькою Пристайчук Н.М. з використанням елементів коучингу. Ця технологія забезпечила індивідуальність та неповторність кожного учня на уроці за темою «Засоби масової інформації. Інтернет. Блоги».
Діти обговорили позитивні та негативні сторони використання інтернет-ресурсів у сучасному житті. Вони вчилися критично осмислювати інформацію та висловлювати думки, розробляти стратегію власної поведінки.
Створюючи блоги, учні втілювали свої ідеї, що спонукали їх до саморозвитку та самореалізації.
Отже, коучинг є плідною технологією, ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

У Брацлавському НВК №1-гімназії успішно відбулися навчання із цивільного захисту. Учні прослухали лекцію про пожежну безпеку та здійснили евакуацію з навчальних приміщень.
Майстер – клас учням та працівникам провів державний інспектор з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Немирівського району, майор служби Ц.З. Войчук Сергій Вікторович.
Дякуємо за Вашу працю! Дякуємо за науку!

На изображении может находиться: один или несколько человек и на улице

... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

27 січня щороку учні нашого навчального закладу вшановують пам'ять жертв Голокосту. У Брацлаві було сотні закатованих, вбитих євреїв – їх треба пам’ятати заради майбутнього, заради миру. Біля пам’ятника вбитим єврейським дітям учні 8-х класів почули зворушливу і трагічну історію про знищення 250 безвинних душ, яку розповіла вчителька історії Єригіна І.В.
Пам’ятаймо тих, хто був безвинно вбитий, бо смерть пам’яті – це смерть душі.

На изображении может находиться: 1 человек, стоит, дерево, на улице и природа

... Читати далі »

Переглядів: 188 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

У 2-Б класі відбувся урок з теми «Здоров’я та хвороби» з елементами коучингу, на якому було використано набір LEGO. За допомогою цеглинок учні будували вежу з ознаками здорової та хворої людини, переглядали відеоматеріал, який навчав розрізняти корисну та шкідливу їжу, формував навички правильного харчування. Дидактичні ігри сприяли розкриттю понять про здоровий спосіб життя. Казкові персонажі, що завітали на урок Лисичка та лікар Айболить дали змогу учням зробити правильні висновки.
Елементи коучингу допомогли вчителю мотивувати учнів навчатися самостійно. Урок відзначився емоційністю та дружньою атмосферою.

... Читати далі »

Переглядів: 191 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи

Впровадження інноваційних форм роботи, зокрема коуч-технологій на уроці біології з теми «Квітка: будова та основні функції» в 6-А класі дали змогу учням проявити самостійність, прагнення до здобуття нових знань.
Працюючи в групах, школярі дослідили на науковому рівні будову квітки, вміло застосовуючи набуті знання. Дослідницька робота «Флорист» виявила творчі та естетичні здібності учнів. Прийом «Колесо знань» підсумував роботу шестикласників і мотивував їх до самостійного вивчення матеріалу на наступних уроках.

... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи
У 2-А класі учителем Рибенко Л.М. було проведено майстер-клас з впровадження коучингу під час уроку «Я досліджую світ»: мовно-літературна галузь на тему: «Вплив реклами на поведінку людини. Емоційно-ціннісне навантаження медіатекстів». Під час уроку діти переглядали відеоролики про види реклами (комерційну і соціальну), визначали тему і головну думку оголошень, спостерігали за використанням музики, кольору, анімації в медіатекстах. Працюючи в групах, шукали приклади рекламних оголошень у газетах. Учні самостійно висловлювали власні думки і почуття з даної теми на поведінку людини. А головне: другокласники відчули себе у ролі рекламодавців, адже самостійно навчилися створювати рекламні оголошення про використання різних предметів і презентувати свою творчу роботу. Під час уроку учитель виступав тренеро ... Читати далі »

Переглядів: 186 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

ворча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи

Урок вчителя 4-А класу Крижанівської Ж.А. з теми «Людське «Я». Дбай про своє добре ім’я» відзначався своєю нетрадиційною формою, зокрема впровадженням технологій «коучингу». Жанна Анатоліївна виступала не в ролі учителя, а в ролі тренера, друга. Робота в парах, групах розвивала вміння дітей осмислювати духовні цінності. Учні вчилися співвідносити свої вчинки зі ставленням до них інших людей. Виховувалася повага до свого імені, імен рідних, любов до рідного краю,повагу до української мови, гордість за кращих представників української землі. Кожен учень до уроку підготував буклет «Моє ім’я» в якому дав характеристику своєму імені. Виконання частівок, розігрування сценки «Добре ім’я», декламування скоромовок, прислів’їв, приказок, в яких згадув ... Читати далі »

Переглядів: 163 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи

Основне завдання коуча - підтримувати в учнів упевненість у своїх силах. Так на уроці природознавства у 3-А класі з теми «Зелене диво Землі» Римар І.Г. організувала роботу дітей так,що учні проявили уяву,фантазію,бажання творити. Під час уроку діти навчилися: сортувати насіння, розмножувати рослини різними способами. Складання пам’ятки-колажу дало змогу учням самостійно визначити основні правила поведінки в природі. Третьокласники ініціювали створення рекламного щита для зони відпочинку у лісі. Для естетичного оформлення шкільного подвір’я, дітьми було представлено дизайнерський проект «Прикраса шкільного подвір’я».

На изображении может находиться: 6 человек, люди сидят, ребенок, стол и в помещении ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Сьогодні, у Міжнародний день вшанування пам’яті жертв Голокосту, учні 5-7 класів відвідали Брацлавський музей єврейської історії, культури та побуту. Нас привітно зустріла голова єврейської общини Баєк Фаїна Михайлівна. Діти уважно слухали розповідь про голокост на Брацлавщині, про життя,традиції євреїв. Особливе враження на школярів справили історії про концентраційний табір «Мертва петля» с.Печера, про розправу над єврейськими дітьми – мешканцями Брацлавського дитячого будинку. Діти ставили багато запитань, на які Фаїна Михайлівна охоче та детально відповідала. Уся група екскурсантів дуже вдячна голові єврейської общини Баєк Фаїні Михайлівні за теплу зустріч, повчальну , цікаву екскурсію.

На изображении может находиться: 4 человека, люди стоят, дерево и на улице ... Читати далі »

Переглядів: 189 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи
На уроці зарубіжної літератури, який провела Н.В. Проскуріна в 5-Б класі, учні закріплювали знання, здобуті при вивченні твору Марка Твена «Пригоди Тома Сойєра». Діти подорожували в уявному трамвайчику містом Літературія, виконували цікаві завдання, що перевіряли знання з теорії літератури, біографії письменника, змісту повісті. Особливе захоплення викликало в учнів виконання вікторин «Хрестики-нулики», «Літературний паркан», цікаві запитання на зупинці Майдан архітектора Блума, створення FB – сторінок головних героїв твору (зупинка Селіконова долина). Родзинками уроку стала інсценізація – зустріч учнів із головним героєм на зупинці Площа Театральна, а також перегляд та обговорення фрагменту фільму, знятого за мотивами повісті, у кінотеатрі справжніх друзів «Smart cinema& ... Читати далі »

Переглядів: 212 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи

Чим вищою є креативність педагога, тим більше шансів для розвитку творчого потенціалу в дітей. З цією метою учителем фізики Благодарською О.П. в 11 класі був проведений урок-вистава у формі судового засідання з теми «Хвильова та квантова теорія світла. Закони поширення та відбивання світла». Використовуючи на уроці педагогічний коучинг як сучасну технологію освітнього менеджменту, яка вирішує проблему відсутності мотивації та формує готовність учнів до саморозвитку з урахуванням індивідуальних особистісних якостей учня, Оксана Петрівна сприяла тому, щоб здобувачі освіти виявили бажання самостійно навчатися. Родзинкою уроку було вдале використання скрайбінгу – процесу візуалізації образів: суддів, захисників, свідків. Учні на уроці виявляли не тільки артистичні здібності, але й реалізували соціальні та тво ... Читати далі »

Переглядів: 231 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи
Урок української мови «Ступені порівняння прикметників» сприяв розвитку творчих здібностей учнів 6-Б класу. При вивченні нової теми за допомогою опорних схем, презентації, самостійного спостереження та висновків учні усвідомили, що даний матеріал знадобиться кожному у житті. Адже при передачі думок, описів природи, настроїв ми можемо яскраво відтворити події за допомогою прикметників вищого і найвищого ступенів. Відеофрагмент шкільного заходу «Колядфест» дав змогу учням почути неповторні колядки та щедрівки, які допомагають стати кращими, згуртованішими, щедрішими. Між учнями відчувалася злагодженість у роботі, партнерські стосунки, які є елементами проведення коуч-уроків.

... Читати далі »

Переглядів: 167 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Творча майстерня вчителів
Брацлавського НВК №1
в рамках проведення районного семінару
заступників директорів з навчально-виховної роботи

Учитель Шрамко Оксана Миколаївна провела відкритий урок з алгебри в 7-А класі на тему «Застосування різних способів розкладання многочленів на множники» із застосуванням коуч-технології.
Проведена інтерактивна гра «Сніжки» сприяла розвитку усного рахунку. Вправа з інтернет-платформи LearningApps дала змогу швидко та ефективно перевірити домашнє завдання. При перегляді відеофайлу з YouTube «Формули скороченого множення» було продемонстровано, як учні можуть застосовувати математичні знання на практиці. Діти активно працювали, показували вміння логічно мислити, швидко та якісно розв’язували завдання різної складності, працюючи парами та групами. Як результат, учні дійшли висновку: все, що ми вчимо – вчимо для себе.

... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: Igor | Дата: 29.01.2020 | Коментарі (0)

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz